Seccoferm

Je granulirana selekcionirana kvasovka rodu Saccharomyces bayanus, za proizvodnjo penečih vin po klasični metodi.

Kvasovko odlikujejo izredno lepe organoleptične lastnosti sekundarne fermentacije, ima visoko toleranco na alkohol in nizke temperature.

Doziranje: 20gr/hl

Pakiranje:

  • 0,5kg
Sekt-Klar-Plus

Sekt-Klar plus

Je specialna bistrilna disperzija namenjena za preprečevanje oprijemanja sedimenta na steno steklenice. Zraven silikatnih mineralov, ki imajo čistilni učinek, Sekt-Klar Plus vsebuje še selekcioniran alginat, ki pravzaprav preprečuje lepljenje sedimenta na steklo.

Doziranje: 50-70 ml/hl baznega vina.

Pred uporabo močno pretresite, odmerjeno količino dodajte direktno v cisterno in dobro premešajte.

Vitamon combi

Hrana za kvasovke na osnovi diamonfosfata in thiamina.

Uporabna količina 30-50g/hl mošta. Dodati ob začetku fermentacije. Vitamon Combi je prečiščeno hranilo za kvasovke in tako primerno tudi za sekundarno fermentacijo v steklenicah. V tem primeru dodati 15-20g/hl Vitamon Combi direktno v cisterno pred dodatkom kvasnega nastavka in dobro premešati.

litolevure-CHA

LittoLevure CHA

Saccharomyces cerevisiae (bayanus), selekcionirana v Šampaniji za proizvodnjo penin po klasičnem postopku. Za peneča vina z fino, sadno cvetico in nežnim kvasnim priokusom. Odlikujejo jo hitra adaptacija, širok razpon temperatur fermentacije (14-26°C), visoka toleranca na alkohol (do 16 % vol.), formiranje glicerola 5-7 g/L.

Pakiranje:

  • 0,5kg

Oenoferm X-treme F3

To je hibridna kvasovka pridobljena s tehnologijo fuzije protoplastov. Gre za ne GMO hibrid dveh Saccharomyces rodov:

  • Ekstremna moč fermentacije, tudi pri nižjih temperaturah – bayannus rod
  • Tvorba sadnih in cvetnih arom med fermentacijo – cerevisiae rod.

Vina so modernega, sadnega vonja z izraženo mineralnostjo in pikantnostjo. Primerna je za fermentacijo vseh klasičnih belih vinskih sort kot so Laški rizling, Zeleni silvanec, Pinoti, Chardonnay, tudi Muškat. Uporabna količina 20-30 g/hl.

VitaDrive-F3

VitaDrive F3

Je biološki mobilizator za suhe selekcionirane kvasovke med procesom rehidratacije . VitaDrive oskrbi kvasovke z aminokislinami, mikro in makro elementi ter vitamini. Dodati v rehidracijsko vodo 10 min za kvasovkami 1kg VitaDrive po kg kvasovk. Nadomesti pri sušenju kvasovk izgubljene vitamine in minerale.

  • Naši partnerji
  • 0

    Your Cart