Tannin Multi
Enološki tanin rastlinskega porekla najvišje čistosti. Je kombinacija čistega/kvalitetnega tanina in quebracho tanina. Uporablja se prvenstveno za stabilizacijo barve pri maceraciji rdečih sort in za zaokrožitev okusa vin.
Doziranje:
- 2-20 g/ 100 kg rdeče drozge
- 2-10g/hl belegamošta
- 2-20g/hl rdečega vina
- 1-10g/hl belega vina
- 3-5g problem bistrenje (najprej tanin, potem bistrenje z kremenčevim čistilom in želatino)
Pakiranje:
- 0,5kg
Tannin Grape
Tanin iz polno zrelega francoskega grozdja. Uporablja se za povečanje polnosti vina, izboljšanja kasnejše beljakovinske stabilizacije, zaščita pred oksidacijo, povečanje stabilnosti barve.
Doziranje:
- Rdeče vino 1-15g/hl
- Belo vino 1-10g/hl
Pakiranje:
- 0,1kg
LittoTan Structure
Posebno prečiščen quebracho tanin za stabilizacijo barve pri rdečih vinih in za povečanje polnosti in strukturnosti.
Doziranje: 2-30g/hl (odvisno od zrelosti grozdja)
LittoTan Finesse
Je komleksna mešanica elagotaninov in kondenziranih taninov. Uporablja se za povečanje struktornosti in polnosti rdečih vin. Seveda prav tako deluje na stabilizacijo barve, zaščito proti oksidaciji in stabilnost polifenolov.
Doziranje:
- Rdeče vino 2-30 g/hl
- Belo vino 1-10 g/hl
Pakiranje:
- 0,2kg